آیین‌نامه ارزیابی عملکرد نهادهای ترویجی

Last modified: March 27, 2018 (view archived versions)

آیین‌نامه ارزیابی عملکرد نهادهای ترویجی

 آیین‌نامه ارزیابی عملکرد نهادهای ترویجی در دهمین مسابقه ملی فناوری نانو

ویژه نهادهای ترویجی



ستاد ویژه توسعه فناوری نانو هر ساله در راستای حمایت از فعالیت‌های ترویجی و آموزشی فناوری ‌نانو، از نهادهای ترویجی برتر در مسابقه ملی فناوری نانو تقدیر به عمل می‌آورد. این آیین‌نامه با محاسبه شاخص کمی و مشارکت هر نهاد در نهمین مسابقه ملی فناوری نانو به ارزیابی آنان می‌پردازد. مراسم تقدیر از برگزیدگان هر ساله در جریان اختتامیه مسابقه ملی فناوری نانو برگزار خواهد شد.
 

  ۱-تعاریف

۱-۱- مسابقه ملی فناوری نانو

مسابقه ملی فناوری نانو بزرگترین رقابت علمی در حوزه فناوری نانو است که هر ساله توسط کارگروه ترویج و فرهنگ‌سازی ستاد ویژه توسعه فناوری نانو با حضور هزاران نفر از علاقه‌مندان به فناوری نانو برگزار می‌شود. مسابقه ملی فناوری نانو علاوه بر ایجاد رقابت میان شرکت‌کنندگان، زمینه را برای اخذ گواهی توانمندی تدریس، اخذ مجوز شرکت در نانواستارت‌آپ فراهم می‌کند.
 

۲-۱- نهاد ترویجی فناوری نانو

شبکه نهادهای ترویجی ستاد نانو متشکل از گروه‌های دانشجویی، شرکت‌های آموزشی، کارگروه‌های نانوفناوری دانشگاه‌ها و ... است که به دنبال ترویج و آموزش فناوری نانو در میان علاقه‌مندان این حوزه هستند. جهت کسب اطلاعات در خصوص نهادهای ترویجی و نحوه ثبت یک نهاد ترویجی به بخش «نهادهای ترویجی» در سایت بنیاد آموزش فناوری نانو مراجعه کنید. همچنین جهت آشنایی با نحوه ثبت‌نام افراد در مسابقه ملی فناوری نانو به آیین‌نامه دهمین مسابقه ملی فناوری نانو مراجعه کنید.

۳-۱- برنامه حمایت از کسب‌­وکارهای نوپا در حوزه فناوری نانو (نانواستارت‌آپ)

نانواستارت‌آپ با هدف رشد و پرورش تیم‌های توانمند و رساندن ایده‌های مبتنی بر فناوری نانو به پروتوتایپ در قالب برنامه‌ای یکساله اجرا می‌شود که در آن تیم‌ها به ارائه ایده‌های خود در قالب حل یک چالش فناورانه می‌پردازند. این برنامه تمامی تسهیلات مادی و معنوی موردنیاز یک تیم برای توسعه ایده خود را تامین خواهد کرد و در نهایت تیم را به سایر برنامه‌های حمایتی، سرمایه‌گذار یا مشتری متصل می‌کند. این برنامه به دنبال حمایت از تیم‌های فناور است و رویکرد رقابتی در آن حاکم نیست. کلیه تیم‌های علاقه‌مند می‌توانند مسیر رشد خود را به کمک نانواستارت‌آپ شناسایی کنند و استارت‌آپ خود را توسعه دهند.

۴-۱- حوزه‌های آزمون

حوزه‌های آزمون با توجه به تمرکز داوطلبین در مراکز استان‌های تهران، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، خوزستان و کرمان و اصفهان خواهد بود. در صورتی که نفرات برگزیده از یک استان (جز مراکز ذکرشده) بیش از ۳۰ نفر باشد، مرکز استان مذکور به حوزه‌های آزمون افزوده خواهد شد.

  ۲- مخاطبان
مخاطبان این آیین‌نامه شامل تمامی نهادهای ترویجی ثبت‌شده در بانک اطلاعات نهادهای ترویجی ستاد نانو است که طبق شرایط مربوطه در دسته نهادهای فعال آن سال تحصیلی قرار داشته باشند.

  ۳- مدت زمان آیین‌نامه
تمامی فعالیت‌های مرتبط نهادهای ترویجی فناوری نانو از ۱ مهرماه ۱۳۹۸ تا آزمون اول (غیرحضوری) در امتیاز آنان لحاظ خواهد شد.

  ۴- ارزیابی نهادهای ترویجی

در این آیین‌نامه تنها فعالیت‌های اجرایی نهادهای ترویجی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و کیفیت آموزشی فعالیت آنان یا نتایج شرکت‌کنندگان ملاک ارزیابی نخواهد بود. ازآنجایی‌که موقعیت علمی دانشگاه و شهر یک نهاد تاثیر زیادی بر رتبه شرکت‌کنندگان و توانمندی علمی آنان خواهد گذاشت، اعمال معیارهای کیفی از قبیل میزان قبولی داوطلبان یا رتبه آنان نوعی بی‌عدالتی میان نهادهای مختلف پدید خواهد آورد. مطابق با توضیحاتی که در ادامه آمده است شاخص کمی و شاخص مشارکت هر نهاد محاسبه می‌شود و با فرمول نهایی، امتیاز نهاد بدست می‌آید.
 

۱-۴- شاخص کمّی

مولفه‌های کمّی تاثیرگذار در این شاخص به شرح زیر هستند:

۱- تعداد داوطلبان ثبت‌نامی مسابقه ملی فناوری نانو: A

۲- ضریب تعداد ثبت‌نام مرحله اول: A|

این ضریب مطابق با جدول ۱ محاسبه می‌گردد:

 

۳- نسبت حضور داوطلبان در جلسه آزمون تئوری به کل ثبت‌کنندگان در نهاد: B

۴- ضریب ثبت‌نام در نانواستارت‌آپ:  C

این ضریب وابسته به درصد افرادی (C*: نسبت شرکت‌کنندگان نهاد در نانواستارت‌آپ به کل شرکت‌کنندگان نهاد در مسابقه) است که در جریان آزمون مسابقه ملی به سوال تمایل افراد به شرکت در نانواستارت‌آپ پاسخ مثبت داده‌اند و تا زمان مقررشده مستندات خود را ارسال کردند. این ضریب مطابق با جدول ۲ محاسبه می‌گردد:
 

۵- ضریب آموزش شرکت‌کنندگان در مسابقه ملی نانو: D

این ضریب بر اساس درصد داوطلبان شرکت‌کننده (D*:  نسبت شرکت کنندگان نهاد در رویدادهای آموزشی-ترویجی به کل شرکت کنندگان نهاد در مسابقه) در رویدادهای آموزشی حضوری /آنلاین نهاد محاسبه می‌شود. این داوطلبان باید در مسابقه ملی فناوری نانو توسط خود نهاد ثبت‌نام شده باشند. هدف از رویدادهای آموزشی، افزایش آمادگی شرکت‌کنندگان برای حضور در مسابقه ملی فناوری نانو است. رویدادهای آموزشی باید مشمول شرایط آیین‌نامه حمایت از سمینارها و کارگاه‌های آمادگی مسابقه ملی باشند و اسامی افراد ثبت‌نامی باید طی پروسه این آیین‌نامه به اطلاع دبیرخانه مسابقه ملی فناوری نانو برسد. ضریب D مطابق با جدول ۳ محاسبه می‌گردد:

شایان ذکر است مقادیر A|، C و D بر شاخص کمّی تاثیر مثبت دارند.

۲-۴- شاخص مشارکت

این شاخص تاثیر مثبت بر امتیاز نهایی دارد. مولفه‌های مشارکت تاثیرگذار در این شاخص به شرح زیر هستند:
 

۱- ضریب همکاری با دبیرخانه: F

این ضریب با توجه به معیارهای دبیرخانه مسابقه ملی فناوری نانو از 0 تا 5/0 متغیر خواهد بود. این معیارها به شرح زیر هستند:

  • شرکت در جلسات حضوری/ آنلاین دبیرخانه حول موضوع مسابقه ملی نانو: حداکثر امتیاز 2/0 است و به ازای هر غیبت 05/0 از این ضریب کاسته می‌شود.
  • فعالیت پیوسته در مدت ثبت‌نام مسابقه ملی نانو: حداکثر امتیاز 2/0 است و به ازای هر ماه عدم فعالیت 05/0 از این ضریب کاسته می‌شود.
  • کیفیت تعامل و ارائه بازخورد و گزارش به دبیرخانه: حداکثر امتیاز 1/0 است و متناسب با مشارکت نهاد با دبیرخانه یکی از برچسب‌های بسیار ضعیف(0)، ضعیف(025/0)، متوسط(05/0)، خوب(075/0) و عالی (1/0) به نهاد اعطا خواهد شد.

۳-۴- امتیاز نهایی

امتیاز نهایی نهادها بر مبنای رابطه زیر بدست می‌آید:

امتیاز نهایی = شاخص کمی * شاخص مشارکت
 

در واقع عدد مربوط به شاخص مشارکت بر کل مقدار شاخص کمی تاثیرگذار خواهد بود. همچنین شاخص کمی بر پایه تعداد ثبت‌نامی‌های مرحله اول محاسبه خواهد شد. نهادهای ترویجی برای کسب رتبه بهتر باید در درجه اول ثبت‌نامی بیشتری داشته باشند و در ادامه پیگیری و تعامل با داوطلبان و دبیرخانه را در دستور کار خود قرار دهند. ممکن است یک نهاد با ثبت‌نامی کمتر اما پیگیری بیشتر به رتبه بالاتری دست پیدا کند.

۵- جوایز ویژه نهادهای بر تر
جوایز ویژه نهادهای ترویجی فعال در دهمین مسابقه ملی فناوری نانو به شرح زیر است. آیین‌نامه ارزیابی نهادهای ترویجی در پیوست قابل مشاهده است.


۵-۱- جوایز نهادهای دانشجویی
به 10 نهاد ترویجی برتر در دسته دانشجویی سطح کشور جوایزی ارزنده به شرح زیر تعلق خواهد گرفت.

۵-۲- جوایز شرکت‌های آموزشی و نهادهای سایر
به 5 نهاد ترویجی برتر در دسته شرکت‌های آموزشی و نهادهای سایر در سطح کشور جوایزی به شرح زیر تعلق خواهد گرفت.

 

۵-۳- جوایز دوره‌ای
به نهادهای ترویجی که در دوره‌های زمانی مشخص‌شده در جدول زیر بیشترین تعداد داوطلبان را ثبت‌نام کرده باشند، جوایزی به شرح زیر تعلق خواهد گرفت.

حداقل تعداد ثبت‌نامی در دوره اول، دوم و سوم به ترتیب 30، 35 و 40 نفر است. در رقابت ماهانه شرکت خواهند کرد. هر نهاد حداکثر 2 بار می‌تواند در رقابت دوره‌ای شرکت کند و رتبه بیاورد.


 

۶- ارتباط با دبیرخانه مسابقه
در صورت بروز هرگونه سوال در خصوص ثبت‌نام در مسابقه، منابع پیشنهادی، جوایز و اعتراض به سوالات ، کارت جلسه آزمون، حوزه‌های آزمون و ... با دبیرخانه مسابقه ملی تماس حاصل فرمایید:
  • ارتباط از طریق تلفن: 66510132-021
  • ارتباط از طریق موبایل: 09025555462
  • ارتباط از طریق ایمیل: Competition@nano.ir
  • ارتباط از طریق پیام‌رسان برای اشخاص حقیقی: 09025555462
  • ارتباط از طریق پیام‌رسان برای نهادهای ترویجی: 09025555472




دانلود فایل آیین‌نامه ارزیابی عملکرد نهادهای ترویجی