آیین‌نامه حمایتی و رقابتی نهادهای ترویجی

Last modified: March 27, 2018 (view archived versions)

آیین‌نامه حمایتی و رقابتی نهادهای ترویجی

آیین‌نامه فعالیت‌های
حمایتی و رقابتی نهادهای ترویجی

سال تحصیلی 1403-1401


 

 مقدمه
ستاد ویژه توسعه فناوری نانو در راستای توسعه فعالیت‌های ترویجی برای دانشجویان، دانش‌آموختگان و محققان علاقه‌مند، از فعالیت‌های نهادهای ترویجی در حوزه‌های مختلف حمایت خواهد کرد و همچنین از آثار برگزیده تقدیر به عمل خواهد آورد. این آیین‌نامه شامل 4 بخش، حمایت از آثار رسانه‌ای، تقدیر از تجارب نو، حمایت از مسابقات دانشجویی و ارزیابی نهاد ترویجی برتر است که در ادامه به توضیح هر بخش پرداخته خواهد شد.


   اهداف

  • آموزش علوم و فناوری نانو به دانشجویان و محققان علاقه‌مند
  • آشناسازی جامعه دانشگاهی با کاربردهای فناوری نانو در رشته‌ها و صنایع مختلف
  • ارتقای نگرش جامعه دانشجویی نسبت به توانمندی‌های کشور در حوزه فناوری نانو
  • ترویج و تبلیغ سیاست‌های حمایتی ستاد نانو و بخش‌های مختلف آن در میان محققان و علاقه‌مندان
 
 دامنه کاربرد
  • کلیه نهادهای ترویجی نانو می‌توانند با فعالیت‌های آموزشی-ترویجی در این آیین‌نامه‌ها شرکت کنند.
  • تمامی دانشجویان، محققان و سایر افراد علاقه‌مند به حوزه علوم و فناوری نانو (در حال تحصیل در دانشگاه یا دارای مدرک دانشگاهی) می‌توانند از این فعالیت‌ها بهره ببرند.

   تعاریف و اصطلاحات
ستاد: منظور ستاد ویژه توسعه فناوری نانو است.
بنیاد: منظور بنیاد آموزش فناوری نانو است که متصدی امور ترویج دانشجویی در ستاد است.
نهاد ترویجی: منظور گروه‌های دانشجویی، شرکت‌های آموزشی همچنین سایر مؤسسات، نهادها، سازمان‌ها و ارگان‌هایی هستند که اطلاعات خود را در سامانه نهادهای ترویجی ستاد نانو ثبت کرده‌اند و به عضویت این سامانه درآمده‌اند.

 
   مسئولیت
مسئولیت اجرای این دستورالعمل بر عهده بنیاد است. همچنین مسئولیت نظارت بر حسن اجرای آن بر عهده کارگروه ترویج و آموزش ستاد است.

 

   ارتباط با بنیاد آموزش فناوری نانو

ارتباط با بنیاد آموزش فناوری نانو از طریق راه‌های ارتباطی زیر امکان‌پذیر است.

ارتباط در ساعات اداری از طریق تلفن: ۶۶۵۱۰۱۳۲-۰۲۱

ارتباط در ساعات غیراداری از طریق پیام‌رسان واتساپ و تلگرام: ۰۹۰۲۵۵۵۵۴۷۲

  ارتباط از طریق ایمیل: Nsg@nano.ir

  


۱- آیین‌نامه حمایت از مسابقات دانشجویی ترویج فناوری نانو:
با توجه به اهمیت و تاثیر مسابقات و رویدادهای علمی در شناساندن و ترویج علوم، بنیاد آموزش فناوری نانو در راستای اهداف ترویجی و آموزشی نانو از مسابقات دانشجویی که توسط نهادهای ترویجی در حوزه ترویج و آموزش نانو برگزار شود حمایت مادی و معنوی به عمل می‌آورد.
محوریت مسابقات، ترویج دانشگاهی فناوری نانو است. هر نهاد ترویجی می‌تواند چندین مسابقه را در بازه زمانی تعیین‌شده آیین‌نامه‌ برگزار نماید و بابت جوایز مسابقه از بنیاد آموزش فناوری نانو حمایت دریافت کند.

1-1- نوع مسـابقه
مسابقه به صورت تیمی یا انفرادی قابل اجرا است. افراد شرکت‌کننده در مسابقه باید در زمان شرکت در مسابقه، دانشجو باشند.

1-2- حمایت از جوایز
بنیاد آموزش فناوری نانو تا سقف ۱۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال (یک میلیون تومان)  بابت مجموع جوایز نفرات برتر هر مسابقه حمایت می‌کند. جوایز مسابقه به تمام اعضای تیم‌های اول، دوم و سوم یا نفرات اول، دوم و سوم انفرادی تعلق می‌گیرد. نهادهای ترویجی جهت دریافت حمایت می‌بایست پیش از برگزاری مسابقه، آیین‌نامه و نحوه برگزاری مسابقه را به بنیاد ارسال کرده و پس از تایید بنیاد از حمایت‌های آن استفاده خواهند کرد. همچنین پس از ارسال اسامی برگزیدگان مسابقه، بنیاد نسبت به پرداخت جوایز به برگزیدگان اقدام خواهد کرد.

1-3- نحوه اجرا
ایجاد هماهنـگی‌های لازم جهت برگزاری مسابقات با رابط نهاد ترویجی می‌باشد.
اگر مسابقه به گونه‌ای باشد که نیاز به داوری علمی و تخصصی داشته باشد، بنیاد آموزش فناوری نانو می‌تواند داوری مسابقه را بر عهده بگیرد.
با توجه به اینکه مسابقه دارای آزمون باشد، با هماهنگی سایت آموزش فناوری نانو آزمون مسابقه مورد نظر روی سایت آموزش فناوری نانو قابل اجرا می‌باشد.

1-4- ارسال مستندات
رابط نهاد ترویجی تا یک هفته پس از برگزاری مسابقه فرصت دارد که مستندات مسابقه برگزار شده را به دبیرخانه بنیاد آموزش فناوری نانو ارسال کند.

2- شیوه نامه هفته نانو
به منظور آشنایی هرچه بیشتر دانشجویان و جامعه دانشگاهی با فناوری نانو، بنیاد آموزش فناوری نانو در نظر دارد یک هفته خاص از سال را برای ترویج و آموزش متمرکز فناوری نانو در دانشگاه‌ها تعیین کند. در طول این هفته نهادهای ترویجی ملزم به برگزاری برنامه‌های ترویجی و آموزشی متنوعی با حمایت‌های تخفیفی تشویقی بنیاد آموزش هستند. زمان این رویداد هر ساله توسط بنیاد آموزش اعلام می‌گردد.
محوریت فعالیت‌ گفته شده باید در راستای ترویج و جذب افراد به سمت فناوری نانو از طریق رقابت در مسابقه‌ملی و یا رویدادهای ترویجی باشد.
هر نهاد ترویجی می‌تواند با توجه به ظرفیت‌های حوزه محل فعالیت خود در راستای آشنایی بیشتر افراد عمل کرده و این آزادی عمل به نهادها داده شده که فعالیت خود را با توجه به برنامه‌ها و زمانبندی دانشگاه و حوزه فعالیت خود تنظیم کند و از حمایت‌های ستاد نانو در اجرایی کردن ایده‌های خود در این هفته بهره‌مند شوند.

2-1- مخاطبان
مخاطبان این طرح، نهادها ترویجی و مروجین فناوری نانو هستند.
نهادهای ترویجی علاقه‌مند به برگزاری هفته فناوری نانو باید حداکثر تا دو هفته قبل از رویداد برنامه اجرایی خود را به اطلاع بنیاد آموزش فناوری نانو برسانند تا تمهیدات لازم برای حمایت‌ها و پوشش خبری رویداد فراهم شود.
تبصره1: سایر افراد علاقه‌مند می‌توانند با مطالعه شرایط ثبت نهاد ترویجی به عضویت شبکه نهادهای ترویجی درآیند و از حمایت‌های موجود برخوردار شوند.
2-2-نحوه برگزاری
برنامه ریزی‌های نهادهای ترویجی باید به گونه‌ای باشد که رویدادهای علاقه‌مندان یک هفته به طول بینجامد. محوریت عملکرد نهادها، ترویج دانشگاهی فناوری نانو است. هر نهاد ترویجی می‌تواند چندین ایده علمی و آموزشی را در بازه زمانی تعیین‌شده‌ برگزار نماید و بابت برگزاری و اجرای طرح‌ها از بنیاد آموزش فناوری نانو به عنوان پشتیبان طرح‌های خود حمایت‌ مادی و معنوی دریافت کند.
طرح‌های مورد نظر نهادهای ترویجی باید تاییدیه دبیرخانه بنیاد آموزش را دارا باشد و پس از آن طرح ریزی و اجرایی گردد.

  • هفته نانو یک هفته خاص از سال است که به منظور ترویج و آموزش متمرکز و همگانی فناوری نانو در دانشگاه‌ها برگزار می‌شود به همین دلیل بهترین فرصت برای نهادهای ترویجی از لحاظ ثبت نام مسابقه ملی می‌باشد. دبیرخانه مسابقه ملی این هفته را یک فرصت طلایی برای مروجین نانو در نظر گرفته و ثبت نام مسابقه در این هفته برای نهادهای ترویجی با 70% تخفیف صورت می‌پذیرد. با توجه به این فرصت یکی از فعالیت‌های نهادهای ترویجی در طول این هفته میز ثبت نام مسابقه ملی می‌باشد.
  • با توجه به شعار مسابقه ملی نهادهای ترویجی می‌توانند از طریق برگزاری رویدادهای آموزشی در این هفته مخاطبین خود را برای مسابقه ملی نانو آماده کرده و به آموزش مقالات مسابقه بپردازند.
2-3- فعالیت‌های پیشنهادی در طول هفته نانو:
معرفی ستاد نانو و بنیاد آموزش فناوری نانو در قالب کلیپ
برگزاری رویداد آشنایی با مسابقه ملی، بنیاد آموزش و ستاد نانو
برگزاری رویدادهای آموزشی-ترویجی-کسب و کاری
برگزاری نشست تخصصی
برگزاری رقابت میان دانشجویان و مسابقه دانشجویی
برگزاری غرفه‌های مختلف نانویی در دانشگاه
نمایش محصولات فناوری نانو
نمایش کتب فناوری نانو
برگزاری بازدید و تور
و...

2-4-ارسال گزارش تصویری
نهادهای ترویجی باید در طول روزهای برگزاری هفته فناوری نانو، از برنامه‌های خود و استقبال مخاطبان از این برنامه‌ها مستند خبری به صورت عکس و فیلم آماده کرده و به همراه عنوان، نام نهاد، نام دانشگاه و یک پاراگراف توضیح روزانه به دبیرخانه نهادهای ترویجی ارسال کنند.
تصاویر ارسالی به عنوان کیفیت اجرایی رویداد ملاک دبیرخانه نهادهای ترویجی در داوری خواهد بود لذا شایسته است هر نهاد ترویجی بهترین عکس‌های خود را ارسال کند و این عکس‌ها تمامی برنامه‌های نهاد ترویجی را در طول هفته فناوری نانو پوشش دهند.
تصاویر منتخب در شبکه‌های اجتماعی، سایت و پیج بنیاد آموزش فناوری نانو قرار می‌گیرد.
نهادهای ترویجی که آمادگی برگزاری رویدادهای نوآورانه را در این هفته داشته باشند می‌توانند با هماهنگی شبکه نهادهای ترویجی از حضور و پوشش خبری خبرگزاری‌های رسمی مانند ایرنا، دانشجو و... در دانشگاه خود بهره‌مند شوند.

2-5-ارسال گزارش کتبی
در پایان هفته نانو رابطین نهادهای ترویجی ملزم به ارسال گزارش کتبی در ارتباط با رویدادهایی که در این هفته برگزار شده هستند این گزارش بیشتر جنبه‌ی آماری داشته و در آن باید عنوان رویدادهای برگزار شده به همراه نحوه برگزاری، تعداد افراد شرکت کننده و آموزش دیده مشخص شده باشد.
برای داوری، این گزارش با پروپزال ایده اولیه‌ی نهادها توسط دبیرخانه مطابقت داده می‌شود.

2-6- ارسال اقلام تبلیغاتی
رابطین نهادهای ترویجی از زمان شروع تبلیغات خود برای هفته نانو، اعم از طراحی و نصب بنر، پوستر و استند در سطح دانشگاه، اقلام تبلیغاتی و پوسترهای اطلاع رسانی رویدادهای نهاد را به صورت مجازی برای دبیرخانه نهادهای ترویجی ارسال کنند.

2-7- ارزیابی نهادها
ملاک ارزیابی نهادهای برتر در هفته نانو از گزارشات تصویری، کتبی، تعداد حدودی شرکت کنندگان، افراد آموزش دیده و ثبت نام مسابقه ملی به همراه تنوع و نوآوری نهادهای ترویجی در برگزاری رویدادها به مدت یک هفته می‌باشد.
جدول امتیازات موارد مورد ارزیابی به شرح زیر است:
موارد مورد ارزیابی امتیاز نحوه ارسال
کیفیت گزارش کتبی پایانی 20امتیاز فایل
کیفیت گزارش تصویری ارسال فیلم 10 امتیاز حداکثر 20دقیقه فیلم از تمامی رویدادهای نهاد
ارسال عکس 10 امتیاز 10 الی 20 عکس با کیفیت
تعداد رویداد به همراه ثبت نام مسابقه ملی 10امتیاز عنوان و زمان بندی رویدادها به تفکیک در گزارش پایانی قید شود
تعداد حدودی شرکت کنندگان و تعداد افراد آموزش دیده 10امتیاز این شاخص باید در گزارش پایانی قید شود
تنوع رویدادهای برگزار شده 20 امتیاز گزارش پایانی
ایده و نوآوری در برگزاری رویدادها 20 امتیاز -














 

2-8- تقدیر از نهاد برتر
با توجه به ارزیابی‌های صورت گرفته پس از هفته نانو از 10 نهاد برتر در جشنواره سالانه بنیاد آموزش فناوری نانو تقدیر به عمل می‌آید و به هر یک از 10 نهاد برتر لوح تقدیر و جایزه نقدی، طبق جدول زیر، تعلق خواهد گرفت.

 
رتبه مبلغ جایزه
نهاد اول 30.000.000ریال
نهاد دوم 20.000.000ریال
نهاد سوم 15.000.000ریال
نهاد چهارم 10.000.000ریال
نهاد پنجم 8.000.000ریال
نهاد ششم 7.000.000ریال
نهاد هفتم 5.000.000ریال
نهاد هشتم 5.000.000ریال
نهاد نهم 5.000.000ریال
نهاد دهم 5.000.000ریال













 



3- نهاد ترویجی برتر
ستاد ویژه توسعه فناوری نانو در راستای حمایت از فعاليتهای ترویجي و آموزشي فناوری نانو در سال تحصیلی 1402-1401،نهادهای ترویجي که در برگزاری آیین‌نامه‌های حمایت از رویدادها و بیشترین آمار افراد آموزش دیده،  جشنواره نانو و رسانه، هفته نانو، حمایت از مسابقات دانشجویی و تعامل با دبیرخانه و سایر فعالیت‌های جانبی مشارکت داشته باشند را  مورد ارزیابی قرار می‌دهد و از نهادهای برتر مشارکت‌کننده تقدیر به عمل می‌آید.
3-۱- هدف
هدف ازین کار شناخت نهاد های فعال در زمینه فناوری نانو و جهت دادن و تشویق نهاد ها به سوی فعالیت بیشتر در این زمینه است.
3-۲- نحوه اجرا
براساس گزارش عملکرد نهاد ها ، بنیاد فناوری نانو با توجه به امتیاز هایی که برای هر عملکرد این نهاد ها درنظر گرفته است سه نهاد برتری که بیشترین امتیاز را کسب کنند مشخص کرده و از آن ها تقدیر خواهد کرد.
3-۳- جایزه
بعداز معرفی سه نهاد ترویجی برتر سال تحصیلی 1402-1401 از آن ها تقدیر شده و به پاس فعالیت های این نهادها در حوزه فناوری نانو به آن ها تندیس نهاد برتر سال اهدا خواهد شد.



 

دانلود فایل آیین‌نامه حمایتی و رقابتی